27.5.2010

Earth Charter mukana Rauhan Taide tapahtumassa San Josessa Costa Ricassa

The Peace Corps-organisaation vapaaehtoiset järjestivät huhtikuun 30. päivänä San Josen Kulttuurikeskus PANI:ssa (Patronato Nacional de la Infancia) tapahtuman nimeltä Rauhan Taide (Arte por la Paz). Earth Charter oli kutsuttu mukaan paikalle pitamään työpajaa Costa Rican syrjäseuduilta kotoisin oleville lapsille ja nuorille.

The Peace Corps sai alkunsa vuonna 1960 senaattori John F. Kennedyn haastettua Michiganin yliopistossa opiskelevia nuoria lähtemään töihin kehittyviin maihin, tarkoituksena rauhan edistäminen. Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle hallituksen ylläpitämä organisaatio, jonka tehtävänä on maailmanrauhan ja kansojen välisen ystävyyden edesauttaminen. Lähes 200 000 Peace Corps-vapaaehtoista on palvellut  139:ssa kohdemaassa, työskennellen erilaisten tehtävien parissa, aina AIDS-valistuksesta ATK töihin ja luonnonsuojeluun.

Rauhan taide-tapahtuma koostui erilaisista taide-esityksistä ja se oli suunnattu noin 50 San Josen ulkopuolisilta syrjaseuduilta kotoisin oleville koululaiselle. Earth Charter-työpajassa lapset ja heidän vanhempansa oppivat muun muassa Earth Charter-kansalaisliikkeen pääperiaatteet.  Vuorovaikutusleikkien avulla myos pohdittiin, mitä ovat nykypäivän maailmanlaajuiset haasteet ja miten ne kaikki ovat lopulta kytköksissä toisiinsa. Työpajassa käytiin lisäksi läpi keinoja, miten jokainen voi omalta osaltaan pienin teoin vaikuttaa kestävän kehityksen toteutumiseen.

Earth Charter Internationalin sihteeristö haluaa lampimasti kiittää Peace Corps-vapaaehtoisia, lapsia ja heidän vanhempiaan mukavasta ja opettavaisesta tapahtumasta!