19.11.2011

Planin Mitä?-verkosto tutustui Earth Charteriin


Planin Mitä?-verkosto tutustui Earth Charteriin

Mitä?-verkosto on Plan Suomen vaikuttamisen kanava 18–30-vuotiaille, globaalin kansalaisvastuun kysymyksistä kiinnostuneille nuorille aikuisille. Verkosto kannustaa siirtymään puheista tekoihin globaalin vastuun, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumiseksi.

16.-18.9.2011 Plan Suomi järjesti Globaalin vastuun bootcampin. Leirillä käsiteltiin kansalaisvaikuttamisen, nuorten osallistumisen ja globaalin vastuun teemoja eri keinoin. Agendalla oli myös ekologisemmat, eettisemmät ja vaihtoehtoiset kulutustavat.

Kestävän kehityksen peruskirja (Earth Charter) oli yksi koulutuksen anneista. Lauantaina 17.9.2011 Mirian Vilela, Earth Charter Internationalin sihteeristön toiminnanjohtaja, piti leirille osallistuville nuorille etäesittelyn tästä eettisestä työkalusta. Esitys pidettiin onlinenä, Earth Charter Internationalin käyttämässä virtuaalisessa seminaaritilassa. Webbikameran, mikrofoonin ja PowerPointin avulla Kestävän kehityksen peruskirja esiteltiin Costa Ricasta Suomeen.

Niin järjestäjät kuin osallistujatkin olivat erittäin tyytyväisiä esitykseen ja mahdollisuuteen tutustua Kestävän kehityksen peruskirjaan, jonka kokivat sopivan erinomaisesti viikonlopun ohjelmaan. Järjestäjät kertovat osallistujien olleen erittäin inspiroituneita kuulemastaan ja antoivatkin esitykselle hyvää palautetta palautelomakkeissaan.