18.1.2010

Suomalaisten vapaaehtoisten ryhmä käänsi Earth Charter –verkkosivut suomeksi!

Kestävän kehityksen peruskirja (eng. Earth Charter) on julistus, johon on koottu oikeudenmukaisen, kestävän ja rauhanomaisen nyky-yhteiskunnan rakentamiseen tähtäävät eettiset perusperiaatteet. Peruskirjan tärkein päämäärä on siirtyminen kestävän kehityksen mukaisiin elintapoihin sekä haastaa meitä pohtimaan arvojamme ja tekemään parempia valintoja, sillä juuri nyt ajattelutavoissamme ja elämäntyylissämme on pikaisesti tapahduttava suuria muutoksia.

Kestävän kehityksen peruskirjan ymparilla toimii Earth Charter –kansalaisliike, joka on yhteisnimitys harvinaisen moninaiselle, maailmanlaajuiselle ihmisten, organisaatioiden ja instituutioiden muodostamalle verkostolle, jonka jäsenet edistävät ja toteuttavat osaltaan Earth Charterin arvoja ja periaatteita. Toimintaa on yli 90 maassa.

Vihdoin Kestävän kehityksen peruskirja on saanut suomenkieliset verkkosivunsa ja ne löytyvät osoitteesta http://www.earthchartersuomi.org/. Niiden myöta Earth Charter –kansalaisliiken toimintaa ollaan aktivoimassa myos Suomeen.

Suomenkieliset verkkosivut on saatu kokoon vapaaehtoisten kääntäjien avustuksella. Samainen vapaaehtoisten ryhmä on työskennellyt myös kahden muun tekstin parissa: An Earth Charter Guidebook for Teachers and EC Assess. Vapaaehtoisten joukossa on niin kääntämisen ammattilaisia, opiskelijoita kuin puhtaasti kestävästä kehityksestä kiinnostuneitakin. Sivut käännettiin suomeksi vuoden 2009 aikana, minkä jälkeen Earth Charter Internationalin brasilialainen yhteistyökumppani vastasi sivujen teknisestä toteutuksesta.

Earth Charter Internationalin sihteeristö on äärimmäisen kiitollinen vapaaehtoisten ryhmälle ja kannustaa muutkin kestävästä kehityksestä kiinnostuneet lähtemään mukaan Earth Charter kansalaisliikkeen toimintaan!

Lisätietoja vapaaehtoisuudesta löytyy täältä tai mailaamalla suoraan Jaana Laitiselle.

Lisätietoja suomeksi
Jaana Laitinen
Earth Charter International Youth Facilitator
youthcoordinator [@] earthcharter.org
Puh. + 506-2205-9062 (GMT – 6)